Chokladgröt med jordnötssmör

Gröt hörni. Jag är ju en riktig mackoman, men gröt är ingen tokig frukost det heller. Särskilt inte när gröten smakar choklad, banan och jordnötssmör. Vardagslyx!

Familjen (inklusive undertecknad) fick smaka av vabruaris ljuva gåvor precis så här på sluttampen och börjar äntligen må bättre, även om sviterna fortfarande sitter i. Det är strikt avhållsamhet från sociala medier som gäller när du är magsjuk på fettisdagen, det är allt jag säger.

Nu gäller det alltså att vara snäll vid magen och äta försiktigt några dagar. Gröt är ju fantastiskt då, även om glassen i frysen här bakom mig lockar…

Havregryn har vi alltid hemma och just den här gröten blev riktigt god, tyckte hela familjen. Mjölk, kakao och honung blev som varm choklad att koka gröten i och en klick jordnötssmör gjorde gröten extra krämig. En extra klick nötsmör och några bananskivor ovanpå kändes givet.

Chokladgröt med jordnötssmör

Ett litet extratips vad gäller havregrynsgröt förresten: prova att torrosta havregrynen lite grann innan du häller på vätskan. Extra smak!

Chokladgröt med jordnötssmör (1 port.)

1 dl havregryn
1 dl vatten
2 dl mjölk
1 nypa salt
2 tsk kakao
2 tsk jordnötssmör
Honung efter smak

Koka upp alltsammans under omrörning och låt koka försiktigt 5-10 min.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.