Chokladdoppat knäcke – julens enklaste godis!

Det är väldigt mycket julgodis i bloggvärlden nu. Det äts kola till middag och bloggas tills tangentborden brinner om hur du lyckas med knäcken, hur du gör fudge med de mest märkliga ingredienser och hur du gör dina egna praliner.

Det är svårt att skilja agnarna från vetet. Att plocka russinen ur kakan. Att hitta mandeln i gröten. Att leta rätt på dumlen i rocky roaden. Att… Ja, du fattar vad jag menar.

Vilka recept är bäst egentligen?

Enklaste julgodiset, chokladdoppade knäckebröd

Har du som jag ingen lust att stå och svettas med termometern i en bubblande kolasmet som ändå slutar som ett kladdig katastrof, så finns det enkla recept på julgodis som du kan göra. Det här kan du inte misslyckas med: Chokladdoppade knäckebröd…

Något recept behövs inte, så enkelt är det. Du smälter choklad i valfri färg över ett vattenbad och doppar bitar av knäckebröd i den smälta chokladen. Lägg på en bricka eller plåt täckt med bakplåtspapper, toppa eventuellt med något gott (jag säger bara en sak: flingsalt) och låt stelna i kylen, på balkongen eller annan kall plats.

Knaprigt, chokladigt och inte så värst onyttigt ens. Gott, gott, gott!

11 kommentarer

    • Nu väckte du ett svagt, svagt minne av något gott – men jag hittar inget på Google om det. Hur som haver är det enkelt att göra själv också :)

      Svara

Skriv en kommentar.