Det är väldigt mycket julgodis i bloggvärlden nu. Det äts kola till middag och bloggas tills tangentborden brinner om hur du lyckas med knäcken, hur du gör fudge med de mest märkliga ingredienser och hur du gör dina egna praliner.
Det är svårt att skilja agnarna från vetet. Att plocka russinen ur kakan. Att hitta mandeln i gröten. Att leta rätt på dumlen i rocky roaden. Att… Ja, du fattar vad jag menar.
Vilka recept är bäst egentligen?
Har du som jag ingen lust att stå och svettas med termometern i en bubblande kolasmet som ändå slutar som ett kladdig katastrof, så finns det enkla recept på julgodis som du kan göra. Det här kan du inte misslyckas med: Chokladdoppade knäckebröd…
Något recept behövs inte, så enkelt är det. Du smälter choklad i valfri färg över ett vattenbad och doppar bitar av knäckebröd i den smälta chokladen. Lägg på en bricka eller plåt täckt med bakplåtspapper, toppa eventuellt med något gott (jag säger bara en sak: flingsalt) och låt stelna i kylen, på balkongen eller annan kall plats.
Knaprigt, chokladigt och inte så värst onyttigt ens. Gott, gott, gott!
Men så enkelt och fiffigt! Varför ska man krångla till det och om det är av det lite nyttigare slaget är det heller inte helt fel!
En fortsatt skön adventshelg till dig! Kramizar!
Nej men precis :) Enkelt är ofta det bästa! Ha en skön vecka nu!
Vad enkelt och gott! :)
Ha en fin tredje advent!
Kram kram
//Lana
Detsamma, fina du!
Det här är ju så gott! Fick det i present förra året men har aldrig testat att göra det själv :)
Det är enkelt, testa!
Amen ååå! Äntligen ett knäckebröd som jag kan äta. Allt med choklad går ner!
Haha :)))
Påminner lite om den här Choco-Viking från Wasa runt 90 – tidigt 2000 talet… någon som minns den?
Nu väckte du ett svagt, svagt minne av något gott – men jag hittar inget på Google om det. Hur som haver är det enkelt att göra själv också :)