Chimichurri

Olika såser, röror och guckor kan verkligen göra en hel middag. Det brukar vara välkommet med lite inspiration till nya såser som passar till grillat! Grilla korv (gärna en kryddig!) och paprika, ugnsrosta potatis och servera med chimichurri.

Recept på chimichurri

Enklare än så blir det knappt, men rackarns gott. Mina järnvärden är inte suveräna efter att ha huserat ett styck bebis i 9 månader, och persilja är en bra källa till järn, så jag äter gärna chimichurri till mina grillmiddagar i sommar.

Chimichurri är en sås som också kan användas som marinad. Grilla en bit nötkött och låt köttet vila i chimichurrin – himmel! Bara blanda ihop persilja, vitlök, olja, vinäger och chili. Om du vill kan du tillsätta andra örter (oregano, timjan, koriander) och smaksättningar (paprikapulver, spiskummin, citron) också, men receptet nedan tycker jag är suveränt i all sin enkelhet.

Chimichurri (4 port.)

2 dl färsk, finhackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
(1 tsk torkad oregano)
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger

Blanda ihop ingredienserna och låt stå en stund innan servering.

Chimichurri med korv
Chimichurri med grillad korv, ugnsrostad potatis och grillad paprika.

2 kommentarer

Skriv en kommentar.