Chili sin carne

Chili sin carne recept

Chili con carne = chili med kött. Chili sin carne = chili utan kött. Jag äter gärna båda!

Här är en chili sin carne gjord den enkla vägen, med färdig chilisås. Det är genvägar man får ta ibland, tycker jag!

Vilka bönor du har i chili sin carnen väljer du själv. En av fördelarna med att koka bönorna själv är att valmöjligheterna blir gigantiska. Det finns så mycket mer än vita bönor och kidneybönor. Jag använde black eye-bönor som är små, vita bönor med ett svart ”öga”.

Chili sin carne (4 port.)

1 gul lök
2 paprikor
1-2 vitlöksklyftor
Olja att steka i
2 tsk spiskummin
1 msk oregano
Chiliflakes efter behag (alt. sambal oelek)
1 flaska chilisås, ca 600 g
2 burkar kokta bönor, ca 460 g avrunnen vikt
Salt, peppar

Hacka lök och paprika. Pressa vitlöken. Fräs lök, paprika och vitlök i lite olja tills löken är mjuk. Vänd ner kryddorna och chilisåsen och koka ihop 2-3 minuter. Vänd ner bönorna och koka ytterligare 1 minut. Smaka av. Salt? Peppar? Mer chili? Färdigt!

Servera chili sin carnen med kokt ris, något annat gryn eller en bit bröd. En klick svalkande gräddfil är också gott till.

9 kommentarer

 1. Satan i gatan, vad gott! Chili sin carne är sådant jag verkligen kan längta efter ibland, och nu var det alldeles för längesedan vi åt det senast. Skandal. Hoppas ni får en fin långhelg, kompis! Kram!

  Svara
  • Det bästa med chili sin carne och liknande är att den funkar lika bra som helgmat. Bara stoppa i en tortilla och servera med picklad rödlök och gucca och annat gött… Mmm… Nu blev jag hungrig. Jobbar idag, men SEN, sen blir det helg! Kram!

   Svara
 2. Hej. Jag undrar om det verkligen är så att man ska ha i en hel flaska chilisås? Jag har alldeles nyss gjort denna & det smakar f*n.. Smakar bara vinäger.. Hoppas verkligen att ingen annan ska behöva göra detta & förvänta sig något gott!

  Svara

Skriv en kommentar.