Krämig cashewpasta med curry

Vegetarisk cashewpasta med curry

Grädde i all ära men alltså oh my god så krämig den här pastasåsen med cashewnötter blev. Kanske var jag lite skeptisk till hur det här skulle bli, men all skepsis flög ut genom köksfönstret när maten var klar.

Receptet på cashewpastan fick jag inspirationen till från mattidningen VEGO som jag fick en prenumeration av från brorsan i somras. Det är välbläddrade tidningar här hemma! Nu snurrar idéer på fler pastasåser i samma stil i mitt huvud. Vad tror du skulle passa?

Krämig cashewpasta med curry och grönt (4 port.)

2 dl cashewnötter
300 g pasta
1 broccolihuvud
4 morötter
2 dl vatten
1 buljongtärning (alt. buljongpulver/fond)
6 dadlar
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
(Färsk persilja eller rostade frön)

Lägg gärna cashewnötterna i blöt i vatten en liten stund eller max 2 timmar. Koka pastan. Skär broccolin i små buketter och riv, hyvla eller svarva morötterna. Häll av blötläggningsvattnet från cashewnötterna och häll på nytt vatten, buljongtärning, urkärnade dadlar, curry och cayennepeppar. Mixa slätt eller låt lite bitar vara kvar. Låt broccoli och morot koka med pastan sista 1-5 minuterna beroende på hur råa du gillar dina grönsaker. Spara några deciliter pastavatten innan du häller av och blanda sedan pastasåsen med pastan och grönsakerna. Späd med pastavattnet till önskad konsistens. Strö eventuellt lite persilja eller rostade frön över.

9 kommentarer

Skriv en kommentar.