Caesarsallad med kyckling och bacon

Hade jag inte varit lite rädd för sardeller så hade jag lagat caesarsallad med kyckling och bacon oftare. Det är knappt jag vågar beställa caesarsallad ute längre, efter att ha fått hela sardellfiléer på salladen på en restaurang en gång.

Jag letar och letar efter sardellkräm som en snäll bloggläsare upplyste mig om en gång i tiden, men det verkar inte finnas i butikerna här omkring. En caesardressing blir inte detsamma utan de där små firrarna (tyvärr).

Caesarsallad med kyckling och bacon

Nåväl, med klädnypa för näsan och extra långa armar så klarar till och med jag att göra caesardressing, så det kommer även du att klara galant – det lovar jag!

Det kan tyckas omständigt att steka både krutonger, kyckling och bacon i ugnen, men det flyter på bra när du är igång och lagar caesarsalladen. Bor du dessutom utan ett vettig köksfläkt, som jag, så känns ugnsstekning som det enda rätta.

Vad brukar du beställa för sallad ute på restaurang?

Caesarsallad med kyckling och bacon (4 port.)

Kyckling:

1/2 dl olja
2 msk soja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
Salt, peppar
500 g kycklingfilé

Krutonger:

1/2 limpa ljust bröd
Olja
Salt

Caesardressing:

1 dl majonnäs
1 dl gräddfil (alt. crème fraiche/naturell yoghurt)
2 sardeller
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk dijonsenap
25 g parmesan
2 tsk vitvinsvinäger
Salt, peppar

1 pkt bacon, ca 140 g
150 g blandade salladsblad (alt. romansallad)
Parmesan

Sätt ugnen på 200°. Blanda olja och soja med kryddor och lägg kycklingen i marinaden. Låt marinera i kylen minst 30 min. Skär eller riv brödet i bitar. Blanda med olja i salt och fördela jämnt på en plåt. Torka mitt i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden. Stek kycklingfiléerna mitt i ugnen ca 30 min eller tills innertemperaturen är 72°. Blanda ingredienserna till caesardressingen och smaka av. Dela baconskivorna i 3 delar på längden, fördela jämnt på en plåt och stek mitt i ugnen tills skivorna är krispiga, ca 10 min. Blanda salladsbladen med hälften av dressingen och servera med krutonger, kyckling, bacon, parmesan och resten av dressingen.

4 kommentarer

 1. Brukar oftast beställa nånting annat än sallad just när vi äter ute, men har kommit fram till att på Ikea är Ceasarsalladen helt okej (både prismässigt och kalorimässigt för oss som tänker på det). Annars blir det nog sallad mest när det ska gå snabbt och då gärna en färdig pastasallad att ta med på tåget eller så.

  Sen kan jag ju inte missa att säga att dina Ceasarburgare blir rysligt bra :)

  Svara
  • Ikeas caesar har jag inte provat! Vi ska dit snart, får prova den då kanske :) Kul att du provat caesarburgarna! Måste hålla med om att de är farligt goda…

   Svara
 2. Testa att göra din dressing så som Linda/Kryddburken gör janssons frestelse utan anchovis; hon använder bara spadet! Fast du kanske inte kan känna lukten av det heller…

  Jag är ingen storätare av sallad, så frågan blir det inget svar på ;-)

  Svara

Skriv en kommentar.