Om du någonsin undrat hur du gör världens godaste smörgås, så ska jag berätta det nu:
Du tar två skivor mellangrovt bröd, rostar dem och brer generöst med smör på.
Sen lägger du på en skiva krispig romansallad.
Därefter lägger du på ett tjockt lager caesarkycklingröra.
Ett stekt ägg ovanpå det. Mmmm.
Och bacon såklart. Knaprigt, härligt bacon.
Några skivor tomat tillför lite syra och sötma.
Och till sist får den andra brödskivan agera lock.
Kläm ihop. Ät och njut.
Åh, jo, ett sista tips: Fotografera inte under tiden. Ät direkt istället, medan smörgåsen är varm. Mycket godare. Här kommer receptet på kycklingröran!
Caesarkycklingröra (4 port.)
400 g tillagad kyckling
50 g parmesan
1 sardell
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
Salt, peppar
Skär kyckling i småbitar och riv parmesan fint. Finhacka sardell och vitlök och blanda sedan med kyckling, parmesan och övriga ingredienser. Smaka av.
Nu vankas snart lönefredag med allt vad det innebär. Pengar på kontot och en ledig helg framför oss. Mmhm. Nu är det riktigt bra.
Inga kommentarer