Caesarburgare – Kycklingburgare med extra allt

Här kommer då äntligen receptet på kycklingburgaren som vi tillsammans dreglat över på Facebook och Instagram! Caesarburgare – en kycklingburgare med caesardressing, romansallad, bacon och massa gott. Låter inte så tokigt, va?

Caesarburgare, kycklingburgare

Ja, jag – ödmjukheten själv – är ganska tillfreds med min skapelse. Det här var gott! Riktigt gott! Och vet du vad det bästa är? Det är så himla enkelt att göra.

Särskilt eftersom jag – av lathet och dåliga erfarenheter – fuskar lite med caesardressingen. Är du ambitiös så gör du såklart din egen majonnäs till dressingen, men det där har aldrig riktigt attraherat mig. Meckigt. Särskilt meckigt en hungrig onsdagkväll. De slemmiga sardellerna hade jag gärna sluppit lika mycket som du, men det blir liksom inte samma sak utan dem… Det är bara att kisa och härda igenom!

Nåväl, with no further ado kommer här det enkla receptet på caesarburgaren:

Caesarburgare (4 port.)

Enkel caesardressing:

1 dl majonnäs
1/2 dl turkisk yoghurt (alt. crème fraiche, gräddfil eller liknande)
1-2 finhackade sardeller
1 finhackad/pressad vitlöksklyfta
1 1/2 tsk dijonsenap
25 g finriven parmesan
2 tsk vitvinsvinäger (alt. citronsaft)
Salt, peppar

Kycklingburgare:

500 g kycklingfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk dijonsenap
1 ägg
Smör/olja att steka i

Till servering:

4-6 hamburgerbröd (testa gärna ett grövre bröd)
1/2 romansallad
1 tomat
1 pkt stekt bacon, ca 140 g
Extra parmesan
Klyftpotatis
Coleslaw

Börja med tillbehören. Fixa klyftpotatis, veva ihop en coleslaw och blanda ingredienserna till caesardressingen. Smaka av och ställ i kylen. Krydda kycklingfärsen med salt, peppar och dijonsenap och bind ihop färsen med ägg. Forma till 4-6 burgare och stek tills de är fasta och färdiga helt igenom.

Servera kycklingburgarna i hamburgerbröd tillsammans med romansallad, tomatskivor, knaperstekt bacon och den goda caesardressingen. Klyftpotatis och coleslaw är gott till.

Enkel middag till fredagsmyset, vardagslyxig kycklingburgare
Caesarburgare – Så förbaskat gott! Bara gör’t, säger jag!


Det blir mitt fredagsmystips denna vecka! För nu är det ju faktiskt fredag och fredag betyder god middag och horisontellt läge i soffan. Om jag var nöjd över ruskvädret igår, är jag ännu mer nöjd idag. Perfekt fredagsmysväder. Prima skinka, jepp jepp!

Ha en regnig fredagskväll och skön helg!

21 kommentarer

  1. Oj, oj, oj! Vad det där såg gott ut! Jag har gjort flera utav maträtterna som du lagt ut recept på och det blir alltid så gott! Tack för all inspiration och alla goda maträtter!

    Svara
  2. Klart att du ska vara stolt över din uppfinning, jisses så gott det låter. Och helt rätt har du vad gäller sardellerna, det blir absolut inte detsamma utan dom. Vi testade med en köpevariant av dressingen en gång, men aldrig mer, den smakade nada…

    Ha en god helg,
    kramar

    Svara
    • Nä, det blir ju tyvärr inte det. Även om jag gärnaha sluppit att ha dem hemma, de små slemmiga firrarna… Får göra med caesarburgare och -sallad så firrarna tar slut snabbt!

      Trevligt helg på er, kramar!

      Svara
  3. Har Du hittat Zetas sardellkräm? Liten tub i en röd kartong. Den är superbra tycker jag! Ha en skön söndag. Jag har valt fyra rätter från Dina tidigare matsedlar till veckan som kommer. Maken får välja en(1) :o)

    Svara
  4. Tada… sardellkrämen från Zeta finns på Kvantum på Norremark i Växjö. Jag kikade in där i morse och köpte en. Vi gjorde Dina morotsbiffar igår och de blev kanon. Idag ska det bli thailändska fiskbiffar;o) Tack för all hjälp i vardagen!

    Svara

Skriv en kommentar.