Broccolisallad med äpple och valnötter

Broccolisallad rå broccoli

Jag brukar säga att en god sås sätter tonen för en hel middag (som skorna till en outfit om man är modebloggare istället för matbloggare), men faktum är att en god, välgjord sallad gör detsamma. Håller du inte med?

Jag har blivit lite Pinterest-frälst på senaste tiden, och hinner pinna en hel massa recept under dagens alla amningsstunder. Det här receptet hittade jag på en amerikansk blogg och jag tackar och bockar till upphovskvinnan för en ny favoritsallad.

Broccoli, äpple, morot, valnötter och russin

Om du ätit kokt broccoli, ratat det och trott att du inte gillar broccoli, tänk om. Rå broccoli är en helt annan grej! Den här salladen har allt. Den krispiga broccolin, de syrliga äpplena, de söta och mjuka russinen och de rostade valnötterna. Den blir dessutom inte sämre efter någon dag i kylen, om det blir något över.

Broccoli, morötter och äpple är alla i säsong nu i oktober och finns svenskodlade i butik, så passa på att göra den här salladen till en middag snart. Vi åt den till en pastagratäng med kassler.

Broccolisallad med äpple och valnötter (4 port.)

2 broccolihuvuden
1 äpple
1 morot
1 dl valnötter
1/2 dl russin (alt. torkade tranbär)

Dressing:

1 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt (alt. annan naturell yoghurt)
2 msk pressad citron
Salt, peppar

Skär broccolin i små buketter. Tärna äpplet. Riv moroten. Krossa valnötterna grovt i handen och rosta dem i en torr stekpanna några minuter. Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av. Blanda med övriga ingredienser.

Sallad med broccoli, äpple och valnötterKrispigt, sött, syrligt… Gott!

2 kommentarer

Skriv en kommentar.