Vegetariska broccolifritters med zucchini

Broccolifritters är krispiga biffar med grönsaker, matiga nog att äta som de är eller goda som en del av en större middag med fler tillbehör.

Vegetariska broccolifritters

Som en blandning mellan plättar och biffar blir dessa broccolifritters. Förutom broccoli är det också zucchini och purjolök i mina fritters. Gröna i ordets dubbla bemärkelse!

Jag tänker att du kan ha nästan vilken grönsak som helst i dina fritters, bara de inte är för vattniga. Zucchinis kan vara lite vattniga, och därför är det noga att plocka upp den rivna zucchinin i händerna eller ett durkslag och pressa ur den mesta av vätskan.

Broccolifritters recept

Vi åt våra broccolifritters med gräddfil och tahini som en lite lättare lunch. Vill du ha en lite mer matig middag så kan du t.ex. addera kokta matgryn (ris, matvete…) och en sallad med tomat, fetaost och blandade kokta bönor.

Vegetariska broccolifritters med zucchini (4 port.)

1 broccoli
2 zucchinis
1/2 purjolök
4 dl vetemjöl
5 ägg
Salt, peppar
Olja att steka i

Riv broccoli och zucchini grovt, ca 2 l riven volym. Pressa vätskan ur zucchinin. Finhacka purjolöken. Rör ihop grönsaker, lök, mjöl, ägg, salt och peppar till en smet. Hetta upp generöst med olja i en stekpanna och klicka ut ca 3 msk av smeten. Platta ut till en biff och stek 2-3 min per sida. Upprepa med resten av smeten.

Zucchini- och broccolifritters
Vegetariska biffar/fritters med zucchini och broccoli.

8 kommentarer

  1. Hej!
    Ska det va 4 dl mjöl? Tyckte de blev lite stabbiga men de kanske ska vara kompakta. De på dina bilder ser mycket godare ut…

    Svara
    • De är ju mer som biffar än pannkakor. Ganska kompakta, men inte ”mjöliga” om du förstår hur jag menar. Jag har lagat det här receptet flera gånger, så det ska vara rätt mängder. Blev mängden grönsaker 2 liter, som i receptet? Var mjölmåttet hårt packat? Var zucchinisarna små? Eller kanske var äggen väldigt små?

      Svara

Skriv en kommentar.