Bra mat i matlåda

Enkelt recept lasagne

Den uppmärksamme har lagt märke till en ny kategori: Bra mat i matlåda. Där samlar jag alla recept som, ja, är bra i matlåda helt enkelt. Mat som är god att värma upp dagen efter eller kanske går lika bra att avnjuta kall. Sådana middagstips kan komma till nytta tänkte jag, i synnerhet såhär års. Brukar du ha med dig matlåda till jobbet? Även om matlådan innehåller korv och makaroner är det roligare än stans sunkiga lunchutbud…

En personlig favoriträtt i matlåda är lasagne, som faktiskt bara smakar ännu bättre när den har fått gotta ihop sig en dag extra. Kokt potatis går mindre bra att värma upp i mikron, men funkar fint i en kall potatissallad istället.

Nu är det dags för lunch! Jag ska äta svamppasta med sparris. Vad ska du äta?

Vad gillar du att ha med i matlåda?

Middagstips, korvpaj
Italienska köttbullar i tomatsås, pasta

14 kommentarer

 1. Jag brukar faktiskt ha det mesta i mina matlådor! ;) Men som du säger, så är vissa saker mindre goda att värma på sen…

  Färsrätter av olika slag brukar vara OK att värma, pastarätter, gratänger och grytor är också helt okej. :)

  Svara
 2. Matlådemat är ju bra, ibland behöver man tänka på det även om jag alltid äter på restaurang då jag har det som lunchförmån. Lasagne är som du säger perfa i matlådan, liksom spagetti och köttfärssås. Grytor med ris funkar också riktigt bra. Det jag aldrig lägger i en matlåda är köttbitar som helst ska stekas och ätas à la minute.

  Ikväll blir det någon typ av pastalåda. Har en massa kokt pasta i kylen som måste användas. Här ska inget slängas :-)

  Trevlig kväll!

  Svara
 3. Åhh…. jag köpte mat i lunchmatsalen idag på jobbet – potatisbullar och stekt fläsk. Gott men herregud vad mätt och däst jag blev. Föredrar egen matlåda och gärna lasagne med en go sallad till. Alltid godast dagen efter!

  Svara
 4. För min del blir det oftast samma lunch: havregrynsgröt med rivet äpple och kanel. :) Har ofta väldigt tidig lunch och då tycker jag att det funkar bra. Borde verkligen vara less på det vid det här laget med tanke på så många gånger jag ätiti det, men näää. Tycker det funkar bra. Har jag lunch i mer normal ”lunchtid” blir det ofta lasagne, pastagratäng, paj eller någon gryta. Häromdagen åt jag just lasagne, till det hade jag en sallad och naturell keso. Gott!

  Svara
  • Ja, havregrynsgröt är ju faktiskt hur smidigt som helst att ta med. Behöver bara 1 dl havregryn och tillgång till vatten. Och eventuell pimp med äpplen och annat då. Inte tokigt alls! Billigt också.

   Svara

Skriv en kommentar.