Bönsallad med fetaost

Recept på sallad med bönor

Nu är mars månad här! Någon vår är det dock varken utanför köksfönstret eller på grönsaksodlarnas åkrar, så än får du hålla sig tills tåls med vinterförrådet om du vill äta efter säsong. Jag tycker om att göra sallader med bönor, både för att de kan lagras länge och för att de blir ett mättande tillbehör till middagen.

Det här är en perfekt sallad såhär på vårkanten eftersom den bygger på vinterförrådets ingredienser men ändå smakar lite vår med fetaosten, persiljan och citronen…

Bönsalladen passar helt perfekt till grillat kött om vädret tillåter att du drar fram kolgrillen ur förrådet. Vi åt salladen till ugnsstekta kycklingben och en bit bröd.

Bönsallad med fetaost (4 port.)

2 burkar kokta bönor, ca 460 g avrunnen vikt (blanda gärna)
1 rödlök
2 msk finhackad persilja
1 pkt fetaost, ca 150 g
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 nypa salt

Skölj av bönorna och låt rinna av. Finhacka löken och persiljan. Lägg bönor, rödlök, persilja och tärnad fetaost i en skål. Blanda olja och citron och smaka av. Blanda dressingen med övriga ingredienser. Låt stå en stund innan servering.

Bönsallad med fetaost
Bönsallad med fetaost, rödlök, persilja och citron.

4 kommentarer

  1. ser supersmarrigt ut! letar efter någonting vi kan äta till våra kycklingfärsbiffar i helgen och är inte alls sugen på att äta dem i bröd som hamburgare, nu känner jag att den här bönsalladen seglar upp som ett bra alternativ att äta till :)

    Svara

Skriv en kommentar.