Blåbärssoppa och picknick i höstsolen

Recept på hemmagjord blåbärssoppa

Kanske har du höstlov den här veckan, kanske ser du bara fram emot helgen (långt där borta, efter hela långa arbetsveckan). I vilket fall är det bara att hålla tummarna för att du får lika fint väder som vi hade här hemma i helgen, och sedan spara ner det här receptet på blåbärssoppa som du häller på termos till veckans picknick.

Blåbärssoppa är ungefär lika svårt att koka som kaffe. Här är en enkelt basrecept på blåbärssoppa, som du kan variera på massor av sätt.

Jag har inte provat det här med just blåbärssoppa, men en gnutta ingefära eller lime är väldigt gott till blåbär. Jag tror det vore jättegott! Utifrån samma recept som nedan kan du koka andra bärsoppor – kanske hallonsoppa? Jag har vinbär kvar från i somras i frysen, och ska prova att koka vinbärssoppa med lite kanel i. Tänk så gott istället för glögg i vinter!

Jag sötade med helt vanligt socker nu, men du kan prova att ersätta sockret i blåbärssoppan med exempelvis banan eller dadlar om du vill. Då tillsätter du dem mot slutet, innan du mixar blåbärssoppan slät.

Recept på blåbärssoppa (4 glas)

1/2 l vatten
1/2 dl socker
1/2 l blåbär, rensade
2 msk potatismjöl

Koka upp vatten och socker under omrörning, så sockret löser sig. Häll ner blåbären och låt koka 3 min. Blanda ut potatismjöl i lite vatten i botten. Häll ner redningen i blåbärssoppan under omrörning. Låt koka upp, så tjocknar blåbärssoppan i princip direkt. Späd med mer vatten om den blir för tjock. Smaka av så att blåbärssoppan är lagom söt. Mixa eventuellt soppan slät.

Sara

Wraps till picknick

Du behöver inte gå milavis in i skogen för att ha picknick. Vi tog blåbärssoppa i termos och ett gäng tunnbrödsrullar med korv, stekt ägg och ärtskott med oss ut i trädgården. Svårare än så behöver det inte vara, tycker inte jag.

Det var så himla härligt i höstsolen! Även om blåbärssoppa i kombination med en ettåring inte är optimalt när det kommer till att undvika fläckar…

Glöm inte sittunderlag bara!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.