Det är en speciell känsla att få äta med fingrarna. Lite kladdigare, lite enklare, lite godare. Inte sant? Det här är ett bra finger-ätar-recept. Det är dessutom så enkelt att göra att jag klarade det trots feberyran i måndags. Vad gäller febern så är det tyvärr en envis rackare som fortfarande hänger kvar.
Tomat- och ananassalsan är riktigt god – ananasen och den heta sambal oeleken är en riktig höjdarkombo! Den lite heta, friska salsan passar väldigt gott tillsammans med de saftiga biffarna men jag tror även att den blir kanon till sommarens alla grillade köttbitar. Testa, om det blir något över. (Tveksamt, dock.)
Saftiga biffar och tomat- och ananassalsa i pitabröd (4 port.)
Tomat- och ananassalsa:
10-15 körsbärstomater
1/2 färsk ananas, alt. konserverad
1 tsk sambal oelek
2 msk honung
2 msk olivolja
Salt, svartpeppar
Enkla biffar:
500 g blandfärs
1/2 dl grädde
1 ägg
1 tsk paprikapulver
Salt, peppar
Rapsolja/Smör
2 avokados
4 pitabröd
2 nävar ruccola
Börja med tomat- och ananassalsan: Halvera tomaterna och tärna eller skiva ananasen. Blanda med sambal oelek, honung och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Blanda ingredienserna till biffarna, forma till fyra rejäla biffar och stek dessa. Tärna avokadon. Värm pitabröden, förslagsvis i brödrosten. Servera biffarna i pitabröd tillsammans med ruccola, avokado och tomat- och ananassalsa.
Den goda, goda, goda tomat- och ananassalsan hittade jag inspiration till hos duktiga Leila Lindholm. Några justeringar senare blev det en ny favorit!
Saftiga, go’a biffar som är sååå goda tillsammans med den hetfriska salsan. Mums!
Middagen är serverad!
1 kommentar