Bakad grapefrukt

Bakad grape, vardagsdessert

Om du är så sötsugen att du inte vet var du ska ta vägen (eller bara är sugen på att festa till det lite) så tycker jag att du raskt ska gå förbi lösgodiset och istället styra kosan mot fruktdisken, ta en grapefrukt i hampan och gå hem och göra den här enkla lilla vardagsdesserten. Sötsyrlig, varm grapefrukt… Förbaskat gott!

Men du, välj blodgrape. Vanlig grapefrukt är ju så besk att tungan krullar ihop sig…

Bakad grapefrukt (4 port.)

2 blodgrape
4 msk rårörsocker (annat socker funkar också)

Sätt ugnen på 200°. Halvera grapefrukterna och strö socker över snittytan. Ställ i en ugnsfast form och baka i ugnen i 10 min. Servera med glass eller frusen yoghurt. Riv gärna lite limeskal över – det är snyggt!

Ugnsbakad blodgrape, recept
Bakad blodgrape med frusen yoghurt och limerasp.

4 kommentarer

  1. Fan, jag kan aldrig bara gå förbi smågodiset! Skit är det, skit! Jag försöker intala mig att jag inte behöver frukt men har aldrig lyckats bli helt övertygad. Visst är det konstigt att man så fort man vill unna sig något så är det något onyttigt! Määä!

    Bakad blodgrape låter faktiskt riktigt gott! Jag älskar faktiskt att göra juice på dem:)

    Svara

Skriv en kommentar.