Baguette med tonfiskröra

Enkel tonfiskbaguette

Idag är jag lite extra glad för att jag planerat in världens enklaste middag. Tisdagar är utan tävlan veckans tristaste dag i min värld. Tillräckligt långt ifrån helgen som varit och evigheter bort ifrån helgen som kommer. Tisdagar innebär ofta ensammiddag framför tv:n eftersom herrn i huset är iväg på andra äventyr ett par timmar efter jobbet. En enkel middag man kan äta ur en servett, uppkrupen i soffan tillsammans med en kopp te, är perfekt.

Tonfiskröran är lite nostalgisk för mig. Det var den, grekisk kycklingpasta och brieost jag levde på när jag bodde själv i min första etta och mest hängde på Tasteline om vardagskvällarna. Tonfiskröran passar lika bra till pasta som i en sallad eller en baguette.

Enkel tonfiskbaguett (4 port.)

4 ägg
2 stora baguetter
4 stora salladsblad

Tonfiskröra:

1/2 rödlök
2 burkar tonfisk, 300 g avrunnen vikt
2 dl turkisk yoghurt (alt. crème fraiche eller liknande)
1 msk dijonsenap
2 msk färsk, hackad basilika
Salt, peppar

Koka äggen hårdkokta (10 min från kokande vatten). Dela baguetterna på mitten och skär en skåra nästan helt igenom. Finhacka rödlöken och blanda med övriga ingredienser till tonfiskröran. Fyll varje baguetthalva med ett salladsblad, en generös klick tonfiskröra och ett hårdkokt ägg i skivor.

Vad brukar du äta när du ska äta middag ensam?

11 kommentarer

 1. En favvo för mig också, tonfisk på burk gillar jag! Fast mina baguetter blir inte alls lika fina som din utan väldigt geggiga – speciellt när man börjat äta :-)

  Blir det inte tonfiskröra när jag är solokvist så kokar jag några ägg och gafflar ut en burk tonfisk på en stor hönökaka och sedan på med skivade kokta ägg. En stor kopp rykande te till är perfekt. Eller som ikväll, värmer på rester från gårdagens middag.

  Tisdag är en bra dag. Tänk så här, det är den dagen du gör precis som du vill. Äter vad du vill, hemma eller någon annanstans och du har all makt :-)

  Har du testat att ha tonfiskröra mellan två skivor typ formfranska eller lantbröd, pressa ihop och sedan grilla på båda sidor? Jättegott även när tonfiskröran är varm!

  Reclaim Tuesday!

  Svara
  • Tro mig – baguetten såg inte ut så särskilt länge ;) Kladdigt värre! Kanske mindre kladdigt på hönökaka? Gott i alla fall! Grillad tonfiskmacka låter inte heller tokigt! Blir nog en varm version nästa gång, tack för tipset! :)

   Svara

Skriv en kommentar.