Avokadopasta

Vegetarisk avokadopasta

Det är synd på avokados att de är lagom mogna i sisådär 10 minuter, för de är en himla bra frukt (ja, frukt) annars. Jag har använt det till en förvånansvärt god chokladkräm några gånger och där, liksom i denna pastan, bidrog den till en go’ krämighet.

Tänk att jag inte gillade avokado för bara några år sedan. Tack Daniel, för att du lärde mig tycka om avokado! Gillar du avokado?

Avokadopasta (4 port.)

4 port. (fullkorns)pasta
3 avokados
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk persilja
1/2 dl olivolja
1 lime
50 g parmesan
Tabasco efter behag
Salt, peppar
1 dl pastavatten
(Blandade nötter till servering)

Koka pastan. Mixa avokado, vitlök och persilja med olivolja, pressad lime och riven parmesan. Smaka av med tabasco, salt och peppar. Späd med pastavatten och blanda sedan såsen med den avrunna pastan. Servera eventuellt med lite nötter.

8 kommentarer

  1. Tyckte inte om advokade innan jag fick en som var perfekt mogen men äter nu med förtjusning. Det är sådan skillnad mellan omogen och mogen!

    Svara
  2. Hej!

    Jag gjorde pastan men jag bytte ut parmesanen mot bjäst och ett par cashewnötter och måste säga att det blev otroligt gott! Tack för receptet! Detta ska göras igen!

    Svara

Skriv en kommentar.