Att ladda för vardag med bebis

Nu är det tre veckor kvar tills det är beräknat att bebisen ska komma ut till oss. Vi har laddat med allt möjligt nödvändigt (babyskydd till bilen) och onödigt (elefanten ovan), och i veckan kom äntligen vagnen som varit försenad men tack och lov hann komma innan bebis bestämt sig för att det var dags att bryta sig ut.

Förutom alla bebisgrejer har vi försökt ladda i köket för att underlätta vardagen den första tiden. Jag har fyllt frysen med mat, fika och snabb energi så att matlagning inte är det första vi behöver tänka på och vi har något att bjuda fika- och bebisgossugna gäster på. Tack gode Gud Växjöbostäder för att vi har en stor frys. Det är guld värt.

Mat och fika att förbereda inför bebis:

Dessutom ska frysen och skafferiet (som tyvärr inte är lika stort som frysen) fyllas med kött, frysta grönsaker/bär, torrvaror och konserver av olika slag. Har du några tips på något annat som kan vara bra att förbereda inför första tiden med bebis?


Att ladda mentalt är förstås minst lika viktigt. Det är lätt att hitta sinnesfrid när man vaknar till det här: långfrukost i syrrans trädgård med henne och mamma. Det är sådana stunder man vill flytta ut på landet. Tills grannens kor fiser, haha…

Jag kommer att gå ner i varv och minska inläggsfrekvensen här på bloggen litegrann under sommaren. Säkert ska du ägna mer tid ute i solen ändå, så jag hoppas att det inte ska märkas av för mycket. Vad jag annars ska ägna sommaren åt är inte så svårt att lista ut, men jag är dönyfiken på vad du ska hitta på!

Ni är många inne här varje dag som jag aldrig hör av – det vore så roligt att veta vem du är och vad du ska hitta på för kul i sommar. Berätta!

10 kommentarer

 1. Det är bra att vara förberedd men man vet ju inte riktigt vad man ska förbereda. Allt beror på vad för typ av barn man får. Min son var snäll, sov mycket och jag hade hur mycket tid som helst att laga mat. Har aldrig bloggat så mycket som jag gjorde då. Men det kan ju bli tvärtom med sömntrasiga dagar och nätter utan ork för just matlagning. Perfekt med god mat i frysen. Passa nu på att vila och ta det lugnt de sista veckorna innan livet får en härlig förändring.

  Svara
  • Visst är det så, man har ju egentligen ingen aning om vad som väntar. Men att vila kan ju säkert behövas i alla fall, åtminstone behöver kroppen det… :)

   Svara
 2. Det blir en sväng till Finland för oss och hälsa på släkten där. Husvagnen är besiktigad och klar för nya äventyr denna sommar. Vi väljer att inte spika alltför många planer utan semestern är ju till för att göra det som faller oss in när vi vill. Mycket god mat lär det hur som helst bli.
  Önskar dig all lycka inför bebisens ankomst, passa på att ta det lugnt och njut av varje dag! Kramizar!

  Svara
  • Det låter som en sommar i min smak – man ska ta den som den kommer! Tack för lyckönskningarna och ha en riktigt skön sommar! :) Kram!

   Svara
 3. Så mysigt med bebis! Är ensamstående på 33 med en son på 4. Känner starkt bebissug. Tack och lov verkar min pojkvän, också han med barn sen innan, vara lite inne på samma spår. Det suger i bebistarmen! Har svårt med tips för det är ju bara att ta det som det kommer. Men att ha enkel mat och mycket färdigt i frysen underlättar helt klart de första veckorna. Det tog någon vecka innan jag hade lust för matlagning igen.

  Jag och min son har en vistelse i Göteborg inplanerad som sommarens stora händelse. Hotell, Liseberg och Universeum kommer bli så kul för oss! Annars blir det mys här i hemstaden för oss. :)

  Svara
  • Vad härligt Jenny, är ni sugna på en bebis till båda två så är det klart ni ska köra! :) Låter som en kul resa för dig och sonen, Göteborg är ju alltid bra. Och att mysa hemomkring är precis lika viktigt :)

   Svara
 4. Visst är det bra att vara förberedd, för man har ju verkligen i-n-g-e-n aning om vad man har för liten kompis med sig hem. Min förlossning gick ju så galet snabbt så vi åkte hem redan dagen efter och jag var s-å glad över att få komma hem. Clara har ju sovit ganska mycket redan från början så helt plötsligt hade man en massa tid över som man inte trodde man skulle ha. Haha! Den första tiden sov Clara i sitt näste och vi stod i köket och lagade middagar och hade det otroligt mysigt. Ni har en fin tid att se fram emot!

  Svara
  • Nä, visst är det! Det är svårt att förbereda sig för något man inte har en aning om hur det kommer bli :p Så skönt att er första tid – både förlossningen och tiden efter – gick så bra :) Måste ju varit otroligt härligt! Jag längtar :)

   Svara
 5. Vi åker till Split och gottar oss i värmen, resten av semestern tillbringas hemma i Uppsala och Skåne. Vi väntar smått för andra gången men hen är beräknad först i mitten av oktober. Den första tiden (närmare bestämt 3 månader) är en lite av en dimma men jag minns inte att vi hade svårt att hitta för att laga mat, vi hade t.o.m. vänner som tog med sig fika när de kom! Det finns även en bild på mig när jag har sonen i bärsele och står och lagar mat :) Inför bebis nummer två tänkte vi satsa på en matkasse första tiden och gofika finns ju alltid att köpa i närmaste affär. Lycka till med allt!

  Svara
  • Det låter klokt att åka till värmen en vecka, för väderleksrapporten visar inte så höga grader framöver. Det kommer väl i slutet av sommaren istället, så ni får det gött i Uppsala och Skåne då istället :) Grattis till det kommande tillskottet i er familj och tack för lyckönskningen! :)

   Svara

Skriv en kommentar.