Att balansera livet

Falukorv och pasta

Ibland är det helt okej att inte gör mer än du absolut måste har varit mitt mantra i höst. Särskilt väl stämmer det nu i juletider.

Ja, herregud – det blir ju faktiskt jul ändå, vare sig du vill eller inte. Du kan ju i alla fall FÖRSÖKA komma i julstämning innan den är över. Och julstämningen kommer inte av att du står i köket och svär över fastbränd kola som du satte igång med att koka när du egentligen bara hade velat slänga dig i soffan, det är jag 100% säker på.

Vad jag vill säga med det är: Spar på krutet. Det har ni förtjänat allihop. Ta den enkla vägen ut när det vankas middag den närmsta veckan. Det blir tillräckligt med matlagning till julafton ändå.

Koka pasta. Stek falukorv.

Bråka inte med ungarna om att äta upp sina grönsaker eller hur mycket ketchup som faktiskt är en rimlig mängd ketchup. Ät och njut över hur skönt det är med sån mat ibland.

Bönpasta från Kungsörnen

I den här pastan är 30% av mjölet utbytt mot bönor. Den har fortfarande spänst som vanlig pasta, men innehåller lite extra näring som du kan hålla hemlig för resten av familjen. Tips, tips!

Vardagsmat

Du har säkert redan förstått att det varken blir glöggryta, chokladdoppade knäckebröd eller några halvknasiga saffransrecept här på bloggen i år. Istället säger jag god jul med en bild på falukorv, pasta och ketchup. Känns rimligt, tycker jag. Go’ jul!

14 kommentarer

 1. Hoppas ni har haft en bra jul utan stress och diskussioner om matlagning och/eller mängder av vilken mat ni hade på era tallrikar!
  God forsättning och ett gott – passar ju extra bra här ;-) – nytt år!

  Svara
 2. Jag önskar dig ett lyckligt, uppiggande och fint år 2018! :D Roligt att du tittade in! Jag tillagar något av dina recept nästan varje vecka och är så tacksam för din blogg. Ha det gott!

  Svara
 3. Såg det här inlägget nu precis innan påsk, bästa jag läst på länge! Och tack för tipset om bönpasta, det ska testas! Korv och makaroner blir helt plötsligt lite mer än en nödlösning. :D

  Svara

Skriv en kommentar.