Ärtpestopasta med bacon

När vi månadshandlar köper vi mycket frysta grönsaker. En påse frysgrönsaker är lätt att slänga in i mikron när middagen börjar bli klar och jag kommer på att jag visst har glömt att fixa en sallad till. Dessutom är ju frysta grönsaker mycket billigare och fortfarande lika näringsrika – särskilt såhär års när de färska grönsakerna har rest långt. Jag gillar mina frysgrönsaker ångade eller mikrade och med mycket tuggmotstånd kvar. Då är de som mest näringsrika också, så det är lite win-win det där.

Ärtpestopasta med bacon

Jag har sagt det förr, men jag har närt en ärt- och bönälskare vid min barm. Kikärtor, kidneybönor, vita bönor… Men allra helst äter hon gröna ärter. Ja, pasta går ju alltid ner det också. Så den här pastan med ärtpesto, den var poppis vill jag lova. Jag hoppas att du och dina barn håller med oss.

Ärtpeston passar bra som sås till det mesta, om du inte är sugen på pasta. Stekt kyckling och grillade grönsaker kanske? Eller fiskpinnar och kokt potatis?

Ärtpesto (4 port.)

4 dl gröna ärter
100 g parmesan
2 vitlöksklyftor
2 dl mandel (alt. andra nötter)
1 dl olivolja
2 msk citronsaft
2 stora nävar basilika (alt. mynta)
Salt, peppar

Koka ärterna, riv osten och pressa vitlöken. Mixa tålmodigt med resterande ingredienser. Smaka av.

Ärtpesto med bacon

Recept på ärtpesto
Pasta med ärtpesto

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.