Hipp hipp hurra för tvååringen!

Nu är det hela två år sen jag åt toast med banan, brie och mango chutney (det är gott, jag lovar!) och skrev det första blogginlägget i en rad som nu är 516 blogginlägg lång.

Det är lätt att bli lite sentimental en dag som denna, ungefär som när ens bebis fyller år eller när man kollar på gamla fotografier.

De växer så fort, de små liven.

Ha! Hur såg vi ut!

Snart är hon stor, hatar mig och revolterar.

Även om min relation med min blogg har många likheter med relationen mellan en förälder och ett barn, så finns det en fördel med bloggen: Den gör som jag säger och dessutom så flyttar den inte hemifrån förrän jag sparkar ut den med huvudet före. Och det har jag inte tänkt göra än på ett tag.

Det har hänt mycket i mitt och bloggens liv detta året:

Enkel chili con carne med lövbiff

April: Jag var i London med syrran och hade det helt jäkla fantastiskt, men kunde ändå inte låta bli att längta hem till Daniel och hans chili con carne.

Billig vardagsmat, linsgryta med curry och banan

Maj: Knappt hann jag komma hem förrän en kär vän drog till Sydafrika. Med honom i åtanke lagade jag en supergod men tveksamt afrikansk linsgryta med curry och banan.

Enkel middag till fredagsmyset, vardagslyxig kycklingburgare

Juni: Juni månads absolut godaste middag var nog den här kycklingburgaren med caesardressing, bacon och massa gott. Ja, men du hör ju. Underbart.

Mynta

Juli: Vi hade världens största mynta hemma som jag bestämde mig för att göra myntapesto utav innan den blev så stor att den började klättra ut genom köksfönstret. Dessutom firade vi min födelsedag i Grebbestad – en helt underbar semester. Vädret, sällskapet… Perfekt!

Zucchinisoppa med kyckling, enkelt recept

Augusti: Jag nyttjade sensommarens gigantiska matutbud och gjorde bland annat en zucchinisoppa, svamppasta och en rabarbersoppa av sommarens sista rabarberskörd. Här någonstans började jag dessutom (med oroade blickar från vissa håll och ivriga hejarop från andra håll) testa att äta glutenfri/glutenlåg mat och har sedan dess äntligen kunnat äta utan att avsluta varje middag i krampattacker. Himla trevligt.

Ostköttbullar i tomatsås med basilika och grönsaker

September: Jag testade på Linas Matkasse och blev lite halvgalen av att någon annan planerade matsedeln åt mig, samtidigt som jag fick massa tid över till annat och ändå hade god mat på tallriken, som de här ostiga köttbullarna i tomatsås.

Laxfilé recept på fisk

Oktober: Jag och laxen beslöt oss för att gå skilda vägar medan det började märkas i veckomatsedeln att hösten var här igen. Äntligen soppa på bordet!

Höstjul

November: Jag, Mia och Tomas firade för-jul precis som traditionen föreskriver. Världens bästa tradition. 2013 var vi hos mig, var ska vi vara i år? Jag längtar redan!

Recept på risgrynsgröt i tryckkokare

December: Vi åt förstås en del risgrynsgröt, som sig bör. Jag experimenterade fram ett perfekt recept på risgrynsgröt i tryckkokare. Snabbare risgrynsgröt får du leta efter.

Recept på risbiffar, ratatouille och sallad

Januari: Jag började året med att avslöja att jag skulle börja plugga till kostrådgivare och fick fantastiskt mycket pepp från er härliga läsare. Dessutom stekte jag ihop januaris bästa middag – risbiffar, ratatouille och fetaost. Mmmm. Kanske årets bästa?

Bananplättar - enkelt och glutenfritt recept

Februari: Jag pluggade för fulla muggar, jobbade, bloggade och sålde lägenhet. En månad med många bollar i luften, minst sagt. Jag åt mer frukost än någonsin och mumsade bland annat i mig dessa snygga bananplättar.

Kostrådgivare

Mars: Och så kom mars. Jag tentade, jag klarade det och blev kostrådgivare. Därefter kom lugnet efter stormen och jag har ända sedan dess känt mig lite… Tom. Mycket att ta tag i, men jag är inte redo riktigt än. Snart, snart. Så även om det har hänt mycket detta året så hoppas jag att jag nästa år kan säga att det hänt ännu mer.

Du hänger väl med?!

20 kommentarer

  1. Inte illa, vilket händelserikt år du har haft, speciellt de senaste månaderna!

    Vi ber att få gratulera dej och bloggen på högtidsdagen, bra jobbat
    Hänger med gör vi så klart,
    kramar

    Svara
  2. Jisses vad mycket du hunnit med och vi är så glada för allt du delat med dig av till oss ”på andra sidan”. Vi ser fram emot dina kommande eskapader och är otroligt nyfikna vad din examen kan leda fram till härnäst.
    Så varmt och stort grattis till dig och din 2-åring!!!
    Och vi hoppas du ska slippa trotsåldern ;)

    Kramizar!

    Svara
  3. Hejsan! Grattis först o främst till 2 årsdagen:) Täntke fråga om utbildningen, ska nämligen starta nästa vecka:) hur många prov var du tvungen att göra på ett lärcenter? Tyckte du att kursen var svår? Bra upplägg så det var lätt att ta till sig info? Bra gensvar från lärare?

    Mkt frågor men vore jätte tacksam för svar! Är så nyfiken så jag dör:D

    Svara

Skriv en kommentar.