Är det nu livet tar slut?

Sara

Årets sommarsemester är över. De där fyra veckorna har sprungit förbi, som de alltid gör. När väckarklockan ringde, kan jag inte sticka under stolen med att det kändes lite tungt.

Är det nu livet tar slut?

Det kan kännas så. Det är okej att känna så. Men hur jobbigt det än kan kännas att gå tillbaka till jobb, förskolelämningar, stress och rutiner, så finns det ju delar av allt det där som du älskar.

Kollegorna.
Nya utmaningar på jobbet.
Hämta barn från förskolan.
Kravlösa kvällar framför teven.
Fredagsfeelingen.

Och där, mitt emellan fredagen och måndagen, gömmer ju sig två dagars semester. Varje vecka. Tänka sig. Dra ner på kraven och planera in något kul på helgerna framöver, för att underlätta övergången mellan semester och vardag. Det ska jag göra!

Så nej, livet är inte slut bara för att semestern är över. Jag har inget universalknep för att tycka att vardagen är lattjo hela tiden, men jag vägrar leva ett liv där jag ständigt längtar efter nästa sommar.

Vilka delar av vardagen lever du för?

Vardagsfrukost

4 kommentarer

  1. Jag älskar vardagen. Att gå hem från jobbet och hämta Clara på föris, att laga middag tillsammans och allt det där. Semester är fantastiskt men jag mår helt klart bättre av rutiner.

    Svara

Skriv en kommentar.