Apelsinsallad med kanderade kryddnötter

Apelsinsallad med granatäpple och kanderade nötter

Ponera att du svängt ihop en snabb vardagsmiddag och vill lyxa till den med en god sallad. Eller att du är bortbjuden på julafton och vill bidra med något litet till julbordet. Eller kanske att du vill göra en enkel halvnyttig efterrätt en kväll nu i vinter.

Apelsinsalladen kommer göra succé, oavsett tillfälle. I promise you!

Apelsinsallad med kanderade kryddnötter (4 port.)

1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk kryddnejlika
1/2 tsk anis
1/2 dl socker
2 dl nötter av valfritt slag
4 apelsiner
1 näve granatäppelkärnor

Mortla kryddorna om du inte använder färdigmalda och blanda med socker. Rosta nötterna i torr stekpanna tills de börjar dofta. Häll ner kryddsockret och låt det smälta. Rör inte och håll fingrarna undan för guds skull, för nu blir det varmt. När sockret smält vevar du runt nötterna så att de blir jämnt täckta. Lägg för att stelna på ett bakplåtspapper medan du skalar och skivar apelsinerna. Fördela apelsin, granatäpple och nötter på tallrikar. Klart!

Kanderade valnötter
Kandera de nötter du gillar bäst. Jag är svag för valnötter…

Apelsin, granatäpple och nötter
Apelsinsallad med granatäpple och kanderade nötter. Blir det vintrigare?

2 kommentarer

Skriv en kommentar.