Andra pålägg än ost…

… Är det lättare sagt än gjort att det blir av att jag äter. Mycket mat jag äter går ju av gammal vana. Är det inte så för dig också? Den där prästosten slinker ner i matkorgen som den alltid gör, tillsammans med lingongrovan och minirutknäcket.

Just frukostar är jag väldigt dålig på att variera, främst för att jag inte äter frukost hemma i veckorna utan äter första gången på niofikat på jobbet. Vad jag äter till frukost går i perioder. Tidigare åt jag banan och keso ett bra tag, sen yoghurtkvarg och granola… Just nu är jag inne i en period med fil och müsli, vilket egentligen är en rätt kass frukost. Vad äter du som standardfrukost i veckorna?

Igår åt vi i alla fall en enkel kvällsmat istället för middag. Tea är sjuk och det passade bra att kunna muta henne med hemmagjord kräm av förra sommarens sista äpplen. Till det gjorde jag äggsallad att ha på knäckemackan. Kalla, kokta ägg ihoprörda med crème fraiche, senap och gräslök. Jag har gjort äggsallad med avokado innan och provat lite olika smaksättningar genom åren, men senap och gräslök är en svårslagen smakkombo, tycker jag. Lite somrigt så här i marskylan!

Äggsalladen håller sig åtminstone ett par dagar i en burk i kylen, så att du kan förbereda för några mackor framåt. Ta med till jobbet vetja, om du också äter frukost där i veckorna.

Äggsallad (4 port.)

4 ägg
1 dl crème fraiche
1-2 tsk dijonsenap
1/2 dl finhackad gräslök
Salt

Hårdkoka äggen (kokande vatten 10 min). Skölj av och låt svalna helt. Hacka äggen. Blanda med crème fraiche, senap och hackad gräslök. Smaka av.

Nu hoppas jag på att det fina vädret det ryktades om tidigare i veckan visar sig och att den kraxande kråkungen här hemma mår bättre snart. Trevlig helg på dig!

1 kommentar

Skriv en kommentar.