Astrid Lindgrens Värld och mat för barn på resa

Fika i gräset

I lördags var vi på Astrid Lindgrens Värld tillsammans med syrran och company. Jag har inte varit där sen jag själv var barn och det var sååå mysigt! Ungarna är ju lite för små för att uppskatta det fullt ut än, men de hade ändå en väldigt rolig dag. Och vi vuxna med!

När vi äntligen kom in efter en timme i bilkö (så sjukt mycket folk!) passade det perfekt med lite fika. Vi satte oss i gräset och åt medhavda mackor, frukt, kaffe och kanelbullar.

Vi försöker ta många små pauser när vi är iväg och har barn med oss. Tea brukar hålla sig pigg och glad mycket längre då, så vi slipper övertrötta ungar i slutet av dagen. Och sen äter Tea aldrig så bra som när hon kan sitta ute i gräset och titta på folk samtidigt. Mysigt!

Clara och Tea

Clara är alltså min go’a lilla systerdotter. Vi lyckades omedvetet klädmatcha barnen – flamingos is the shit!

Astrid Lindgrens Värld, Tea o Daniel
Nils Karlsson Pysslings hus

Nils Karlsson pysslings hus är det enda tydliga minnet jag själv hade från Astrid Lindgrens Värld. Den här stora sängen och det lilla hålet under den… Så roligt att se igen! De har ju säkert byggt om det sen jag var liten, men jag minns det precis likadant.

Tea tyckte den stora sängen var typ det häftigaste hon sett någonsin. Hon kröp upp och la sig på kudden och skulle absolut inte gå ner igen. Haha!

Köttbullar till lunch

Vi lyckades ta inte mindre än 4 matpauser under tiden vi var där. Fika, lunch, glass- och kaffepaus och korv till barnen innan vi åkte hem.

Lunchen tog vi med oss till ett lugnt hörn av parken. Skönt att komma undan lite. Maten var jättegod! Hemrullade köttbullar, potatismos och sås. Det är redig mat, som de själva skriver. Resten av maten i de små restaurangerna och kaféerna runtom i parken verkade också vara bra. Kul med lite fokus på maten och inte bara torra burgare och bullens korv.

Jag tar maten med en klackspark när vi är iväg på en resa eller hemma hos någon annan. Tea dricker saft och käkar glass bäst hon vill, bara hon är nöjd och glad. Vi äter sällan sånt hemma, så hon får en bra bas ändå.

Det känns liksom inte roligt att behöva packa med halva kylskåpet i väskan när vi ska iväg. Vi hade med oss mackor, frukt, vatten och färdiga smoothies för att ha något att ta till när det krisade. I övrigt käkade vi det som fanns att köpa, precis som vi brukar. Jag hetsar inte upp mig över kanelbullar när hon äter bra mat 90% av tiden. Men sen är vi inte iväg såna här heldagar så ofta heller – det är väl en annan sak om du är på resande fot varje helg, tänker jag.

Hur tänker du kring din egen och barnens mat när ni är iväg? Berätta!

Sara och Tea
Tea äter köttbullar

2 kommentarer

  1. Tänker ungefär som du. Är ofta svårt att få till att de är hungriga exakt när man ska äta, om man är ett gäng som ska ”samsas” om mattider. Blir det många dagar i rad kan jag försöka kämpa lite för att få till en vettig portion lunch så kan det mellanmålas resten av dagen sen. :)

    Svara
    • Ja, det är ju det! Och så hinner de bli trötta innan det blir matdags, så äter de inte ändå ;) Har man många matpauser lyckas man förhoppningsvis pricka in så att de äter riktigt någon av gångerna och inte hinner bli jättehungriga. Låter som ett bra tänk Ann, med en bra lunch i magen :)

      Svara

Skriv en kommentar.