5 tips för att locka fram våren

Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart, sjunger ju Ida.

Och för att det ska bli sommar, måste det ju bli vår först. Därför tycker jag att vi sätter lite fart på den här nedrans våren genom att lova varandra att vi gör MINST EN riktigt vårig sak i helgen. Vad får dig att spritta av vårkänslor?

Här kommer min våriga fem-i-topp, utan inbördes ordning:

Grilla

Grilla!

Dra fram grillen ur förrådet och grilla några korvar eller något annat enkelt. Det är klart att det rent tekniskt går lika bra att grilla året om, men hur många är sugna på att stå ute i novemberkylan och grilla? Nä, nu är det dags. Gör en krämig pastasallad eller potatissallad att äta till. (Mer grilliga middagstips här!)

Köp tulpaner

Tulpaner är min favoritblomma och tulpansäsongen är den enda tid på året då jag unnar mig att köpa snittblommor utan anledning. Det finns inget som säger VÅR så mycket som ett knippe tulpaner på köksbordet, tycker jag. Med en fräsch snittyta och nytt, kallt vatten varje dag så håller sig tulpanerna förhoppningsvis pigga länge.

Tulpaner
Wraps till picknick

Dra ut på picknick

Slå undan tankarna på plötsliga regnskurar och snoriga ungar som är ledsna för att de inte får sitta framför datorn och dra med hela familjen på en picknick. Förbered några tunnbrödsrullar och hemmagjord blåbärssoppa eller nyponsoppa och glöm inte något varmt att sätta rumpan på.

Putsa fönstren

Tycka vad man vill om att putsa fönster, men det är himla skönt när höstens och vinterns lager av sot, skit och damm rinner av glasrutorna. Ett säkert vårtecken för mig!

Ta en kopp kaffe på trappen

Leta reda på en solig plats i lä och sätt dig där med en matig lunchsmörgås och en kopp kaffe eller något annat varmt att dricka. Det här i kombination med när kommunen sopar gruset från gatorna är min personliga favorit!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.