Förälskad i Gotland

IMG_6085.JPG IMG_6086.JPG IMG_6083.JPG

IMG_6087.JPG IMG_6077.JPG IMG_6079.JPG

IMG_6078.JPG IMG_6076.JPG IMG_6080.JPG

Jag är på Gotland, vänner! Och ja, jag är lite förälskad. Hur kan jag inte bli det på en plats som har gårdsbutiker runt varje knut, inhysta i gamla lador där man säljer lammskinn, honung och nybakta kanelbullar en enda stor röra. Vi har svalkat av oss i Lummelundagrottorna, badat fötterna i Blå lagunen, ätit saffranspannkaka med salmbärssylt i Visby och hälsat på en nyfiken räv på stranden nedanför vår stuga. Dessutom har Krusmyntagården, Rute stenugnsbageri och en och annan gårdsbutik längs vägen fått sig ett besök.

Imorgon eftermiddag åker vi hemåt efter fyra sköna sensommardagar på ett sommartrött Gotland som snart stänger för säsongen. Men än har vi alltså en hel dag kvar. Har du något tips på vad vi absolut inte får missa innan vi åker härifrån?

Jag hoppas att du har en lika skön och solig helg som vi. Imorgon återkommer jag med en smarrig veckomatsedel!

18 kommentarer

 1. Oh, Gotland som är så vackert och mysigt på alla sätt och vis.
  Hade ni inte redan besökt Krysmyntagården så hade jag tipsat om det, absolut värt ett besök :) Men jag tror säkert ni bara i Visby kan spendera en hel dag med att strosa på mysiga gator och hitta spännande butiker. Eftersom ni verkar ha det soligt och fint kan ni ju alltid besöka Visby Glass nere i hamnen och smaka deras egentillverkade glass. Ha det fortsatt gott! / Birgitta

  Svara
  • Fårö var typ det enda ”måstet” vi inte gjorde. Det kändes inte som att vi hann, synd! Får bli en annan tripp till Gotland och Fårö :) Leva Kungslador och Berså fick varsitt besök. Tack för dina tips!

   Svara
 2. Om ni inte varit vid Tofta, badstranden söder om Visby så måste ni åka dit! En fantastiskt fin strand men kanske inte så badvänligt väder just dessa dagar?

  Svara
  • Tofta fick sig ett besök, kanonfin strand! Faktiskt inte så kallt i vattnet, men inte tillräckligt varmt i luften för att jag ska bli badsugen :) Tack för dina tips!

   Svara
  • Inget Fårö tyvärr! Får bli på nästa gotlandstur (när den nu blir, men någon gång) och då ska jag besöka engelska kyrkogården :) Tack för tipset!

   Svara
 3. Jag bor här på Gotland, född och uppvuxen och det är heeelt underbart. Tyvärr läste jag ditt inlägg lite sent, men kommer du hit fler gånger så är Högklint ett fantastiskt ställe. Klippa ut mot havet. :) Kul att du gillar ön :)

  Svara

Skriv en kommentar.